O konferenci

Ukazuje se, že infrastruktury jsou dnes ohroženy více ve virtuálním než v reálném světě. Množství kyberútoků s dopadem na fungování systémů je vidět nejen v soukromém sektoru, ale i ve státní správě. Řízení rizik se proto stává běžnou součástí firemní dokumentace a pravidelné testování zranitelnosti je nezbytností.

Jak se bránit proti hackerům? Jak prokázat, že jsem vynaložil veškeré úsilí proti kyberútokům? Jakou zkušenost mají orgány činné v trestním řízení s kybernetickou kriminalitou? A na jaké legislativní změny se připravit? Na to se pokusí odpovědět letošní ročník konference LAW FIT, kterou již poosmé pořádá Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze.

Konference je určena pro odbornou veřejnost, ať už jsou to podnikatelé, zaměstnanci státní správy, studenti či akademici. Uvítáme jak IT specialisty, tak právníky. Účast na konferenci je zdarma.

Přednášející

Radek Beneš
ICT znalec
zavřít
Radek Beneš    

Radek Beneš je nezávislý IT (ICT) specialista na volné noze, konzultant, softwarový inženýr, soudní znalec v oborech kriminalistika (bezpečnost a ochrana dat, počítačová kriminalita) a kybernetika (technické a programové vybavení, bezpečnost informačních systémů a ochrana dat).

Tomáš Kudělka
KPMG
zavřít
Tomáš Kudělka  

Tomáš Kudělka pracuje více než 20 let v IT a IT bezpečnosti. Svou kariéru zahájil v KPMG v oddělení Risk Managementu. Zaměřil se především na informační bezpečnost – procesní i řídící frameworky a technické zabezpečení. Později byl také zodpovědný za projekty v oblasti řízení IT a projekty v oblasti návrhu IT architektur.

Po prvních 10 letech práce v oblasti poradenství pro KPMG přešel do IT provozu. Nejdříve vystavěl a jako výkonný ředitel řídil globální provozní centrum pro mezinárodní IT společnost Diebold Nixdorf. Poslední 3 roky pracoval jako CTO pro mezinárodního systémového integrátora, společnost Simac Technik. Nedávno se do KPMG vrátil a v současné době pracuje jako Associate Director v Technology týmu.

Zdeněk Kučera
Kinstellar
FIT ČVUT v Praze
zavřít
Zdeněk Kučera  

Zdeněk Kučera působí v mezinárodní advokátní kanceláři Kinstellar v Praze. Ve své praxi se zaměřuje zejména na řešení sporů, obchodní právo a IT právo. V rámci IT práva se specializuje zejména na strukturování komplexních projektů, akvizic IT společností, softwarové právo, otázky elektronické kontraktace, odpovědnosti na internetu, ochrany osobních údajů a právní úpravu on-line marketingu.

Je garantem výuky právních předmětů na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze a IT právo přednáší rovněž na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. V minulosti vedl též kurz například na Právnické fakultě Shandong University v Číně a byl poradcem v oblasti IT na Úřadu vlády České republiky. V roce 2016 byl zařazen do seznamu inovativních právníků České republiky a je doporučován Chambers Europe a Legal500 pro oblast TMT. V roce 2017 byl jmenován právníkem roku pro oblast IT práva.

Adam Kučínský
NÚKIB
zavřít
Adam Kučínský  

Adam Kučínský se zabývá zejména řízením bezpečností informací, krizovým řízením a problematikou ochrany klíčových informačních a komunikačních systémů státu.

Jako ředitel odboru regulace na Národním úřadě pro kybernetickou a informační bezpečnost vede tým specialistů, jejichž hlavní činností je implementace a dohled nad zákonem o kybernetické bezpečnosti, nastavení regulatorních požadavků a příprava legislativy a bezpečnostních standardů v oblasti kybernetické bezpečnosti. Vedle toho již několik let spolupracuje jako externí lektor s vysokými školami a dalšími vzdělávacími institucemi a o problematice kybernetické bezpečnosti přednáším také na odborných konferencích.

Jakub Souček
ESET
zavřít
Jakub Souček

Jakub Souček se zaměřuje na analýzu škodlivých kódů ve společnosti ESET od roku 2015. Jeho specializací je hluboká analýza malwaru a botnetových sítí. Svůj volný čas tráví sportem, sledováním filmů či poslechem dobré hudby.

Michal Špaček
Freelancer
zavřít
Michal Špaček    

Vyvíjím webové aplikace, zajímá mě jejich bezpečnost. Nebojím se o tom mluvit veřejně, hledám hranice tak, že je posouvám. Chci naučit webové vývojáře stavět bezpečnější a výkonnější weby a aplikace.

Michal Altair Valášek
Altairis, s. r. o.
zavřít
Michal Altair Valášek

Poslední relevantní vzdělání jsem získal na základní škole, kde mne naučili číst. Zjistiv, že rukama se neuživím a na politiku nemám žaludek, začal jsem se živit programováním, grafikou, přednášením a filmovou produkcí. V současné době působím jako bezpečnostní a vývojářský konzultant ve společnosti Altairis a nájemný rozsévač mouder na ploše střední Evropy a přilehlých zemí. Jsem služebně nejstarším Microsoft Most Valuable Professionalem pro ASP.NET v ČR a SR a zakládajícím členem Společnosti pro ochranu počítačů proti týrání a za vzájemné porozumění křemíkových a uhlíkových forem života.

Program

10:00

Zahájení
Kybernetická bezpečnost jako obecná povinnost

Zdeněk Kučera

10:30

Hacknul jsem vás, ale v pohodě

Michal Špaček

11:00

Novinky z oblasti regulace kybernetické bezpečnosti

Adam Kučínský

11:45

Sociální inženýrství ve službách dobra

Michal Altair Valášek

12:15

Digitální stopy

Radek Beneš

12:45

Kybernetické útoky v ČR

Jakub Souček

13:15

Jak předcházet kybernetickým útokům

Tomáš Kudělka

Organizátoři

Organizátor konference

Zdeněk Kučera (chair konference)

zdenek.kucera[zavináč]fit.cvut.cz

Veronika Dvořáková (organizace a PR)

 veronika.dvorakova[zavináč]fit.cvut.cz

Partneři



Archiv

2019 Digitální realita
2018 Copyright a technologie
2017 Právo a umělá inteligence
2016 Data
2015 Konec volného internetu?
2014 Reklama na internetu
2013 Přehodnoťme pojetí autorského práva na internetu!